Ecologisch onderzoek

6 november 2020

Zoogdierenonderzoek

 

Inmiddels zijn onze ecologen al bijna een jaar aan het werk en zijn alle onderzoeken uitgevoerd. Hoog tijd om één van deze onderzoeken te belichten.

In samenwerking met verschillende ecologische adviesbureaus is er onderzoek uitgevoerd voor een woningbouwcorporatie. In totaal waren er honderden adressen in Zutphen en Deventer waar onderzoek heeft plaatsgevonden. Als Buro Ontwerp & Omgeving zijn we betrokken geweest bij het uitvoeren van quickscans, huismusonderzoek, gierzwaluwonderzoek en het vleermuisonderzoek. Om dit mogelijk te maken hebben we zelfs wat extra mensen moeten inschakelen. Mede door hun flexibiliteit en inzet hebben we de onderzoeken goed kunnen afronden. Op veel locaties hebben we beschermde soorten aangetroffen. Met deze gegevens kunnen we de verblijfplaatsen van de soorten beschermen terwijl de woningbouwcorporatie toewerkt naar beter geïsoleerde en energiezuinigere huizen voor de bewoners.

Dit filmpje is op 22 mei rond 4:50 opgenomen in Zutphen. Er zijn drie gewone dwergvleermuizen te zien en te horen op de batdetector. Verder is er ook een zingende merel te horen op de achtergrond. Ook al moeten we soms vroeg opstaan voor het vleermuisonderzoek, de rust rond zonsopkomst en de zingende vogels zijn het vaak meer dan waard.