Hart van Oosterhout erfgoeddeal

5 oktober 2022

Erfgoeddeal 2022

 

Project ‘Hart van Oosterhout’ is geselecteerd voor de Erfgoeddeal 2022!

Wij willen hierbij de inwoners van Oosterhout en de gemeente Overbetuwe feliciteren met deze mooie stap!

‘Met het project ‘Hart van Oosterhout’ investeert de gemeente Overbetuwe in de ontwikkeling van een nieuw dorpshart in en rondom de monumentale Leonarduskerk. De maatschappelijke en ruimtelijke invulling van deze nieuwe kern krijgt een passende aansluiting bij het DNA van dit dijk- en tuin­bouwdorp. Daarbij grijpt het project de gelegenheid om de karakteristieken van het dorp te behouden en weer duurzaam beleefbaar te maken. Het project is aangevraagd door de gemeente Overbetuwe.‘

Via deze link is het persbericht en toelichting op de geselecteerde projecten in te zien.

Wij zijn als buro Ontwerp & Omgeving trots dat we hieraan mochten bijdragen. In een participatief proces kwamen achtereenvolgens het ‘Ontwikkelkader Hart van Oosterhout’ en het ‘Stedenbouwkundig toetsingskader Hart van Oosterhout’ tot stand. Hierin zijn op basis van erfgoedwaarden de toetsingscriteria geformuleerd voor de ontwikkeling van het gehele projectgebied. Dit is ook verder uitgewerkt in een stedenbouwkundig plan met voorbeelduitwerking van de openbare ruimte.

Als buro hebben wij prettig samengewerkt met Hylkema Erfgoed (onderzoek en architectuur) en Ferdinand van Hemmen (landschapshistorie). Metafoor Ruimtelijke Ontwikkeling B.V. hielp mee met de planeconomie. Gemeente Overbetuwe was onze ambitieuze opdrachtgever. 

 

Groene icoon projecten 2021