Omgevingsscan vastgoed

19 augustus 2014

De herbestemming en transformatie van leegstaand vastgoed is een belangrijke nieuwe ruimtelijke opgave in Nederland. Omdat dit een intensief en onzeker traject met zich meebrengt, is het noodzakelijk om op voorhand inzicht te krijgen in de haalbaarheid van de transformatie. Om die reden heeft Buro Ontwerp & Omgeving de ‘omgevingsscan vastgoed’ ontwikkeld.

Leegstand op de vastgoedmarkt neemt steeds verder toe. De economische crisis, in combinatie met krimp in delen van het land, heeft de reeds aanwezige problemen versterkt en meer zichtbaar gemaakt.

Leegstand doet zich voor bij allerlei typen vastgoed. Dit betreft zowel commercieel vastgoed als kantoren, bedrijfspanden en winkels, maatschappelijk vastgoed als scholen, buurthuizen, zorginstellingen en sportaccommodaties, maar ook agrarisch vastgoed.

De omgevingsscan kent verschillende ingrediënten die, afhankelijk van de specifieke situatie en in overleg met onze opdrachtgever, kunnen worden toegepast. In onderstaande link lichten wij onze omgevingsscan nader toe.

Download folder omgevingsscan vastgoed
Omgevingsscan vastgoed_2014-08-12-A4-internet.pdf