Persbericht - overname door Renewi

24 mei 2022

Versnelling in strategie waste-to-product

PARO, Buro Ontwerp & Omgeving en Cirqu worden onderdeel van de Renewi Groep

Arnhem/ Eindhoven – 24 mei 2022.

De visie van Renewi om het toonaangevende waste-to-productbedrijf te zijn in de meest geavanceerde circulaire economieën ter wereld, krijgt een versnelling met de overname van PARO, een vooruitstrevend industrieel afval- en recyclingbedrijf, gevestigd in Amsterdam. Met de toplocatie en een moderne sorteer- en classificeerinstallatie in Amsterdam is PARO een ideale partner voor Renewi.

De overname zal synergiën opleveren door samenvoeging van vestigingen, route-optimalisatie en andere operationele voordelen. Voor de geplande overname is toestemming van de mededingingsautoriteiten vereist. Een andere voorwaarde is het inwinnen van het advies van de Ondernemingsraad van Commercial Waste Nederland (Renewi).


Bijdragen aan een duurzame samenleving

Otto de Bont, Chief Executive, licht de plannen als volgt toe: " Met ons streven het meest toonaangevende waste-to-productbedrijf te zijn, dragen we bij een duurzame samenleving voor onze belangrijkste stakeholders: klanten, medewerkers, lokale gemeenschappen en onze aandeelhouders. We zijn dan ook verheugd om onze eerste grote overname sinds de oprichting van Renewi in 2017 af te ronden met de voorgenomen overname van Paro. De transactie versterkt onze positie in de productie van secundaire grondstoffen en zal naar verwachting aanzienlijke synergiën opleveren met onze bestaande activiteiten. De overname is volledig in lijn met onze strategie.”

 

Samen sterker

Marc den Hartog, Managing Director Commercial Waste Netherlands, voegt toe: "We zijn verheugd om het Paro-team en hun klanten bij Renewi te verwelkomen. Door hun operationele activiteiten en merken heeft Paro een uitstekende reputatie. Hun activiteiten zullen onze waste-to-productpositie verder versterken, onze capaciteiten als toonaangevende recycler uitbreiden en het dienstenaanbod voor circulaire economie-oplossingen voor onze gecombineerde klanten in Nederland vergroten."

Dat beaamt Gerard Putman, eigenaar en algemeen directeur PARO: "Sinds de oprichting in 2006 is Paro sterk gegroeid tot de belangrijke speler die het nu is. Onze missie is geweest om bij te dragen aan een schone, veilige en prettige leefomgeving, het adviseren van klanten op het gebied van planning en circulariteit, en het verzorgen van verwerking en recycling van afval tot een ruwe secundaire grondstof. Ik ben van mening dat Renewi de perfecte overnemer is en samen zullen onze gecombineerde bedrijven een sterkere, waarde toevoegende propositie leveren aan onze klanten. Ik ben er trots op dat ik dit bedrijf van start tot exit heb mogen leiden."

 

Over Renewi

Renewi is een zuiver recyclingbedrijf dat zich richt op het onttrekken van waarde aan afval en gebruikte materialen in plaats van op de verwijdering ervan door ze te verbranden of te storten. Het bedrijf speelt ook een sleutelrol in het beperken van grondstoffenschaarste door de productie van secundaire materialen. Op die manier haakt het in op zowel sociale als regelgevende trends en draagt het bij tot het creëren van een schonere, groenere wereld.

De visie van Renewi is om het toonaangevende waste-to-productbedrijf te zijn in de meest geavanceerde circulaire economieën ter wereld. Door te kiezen voor recycling, vermijdt het bedrijf de uitstoot van meer dan 3 miljoen ton CO2 en speelt het zo een rol in het bijdragen aan een duurzame samenleving, het maken van de overgang naar een circulaire economie en het stimuleren van de vooruitgang die nodig is om de klimaatverandering een halt toe te roepen.

Renewi maakt gebruik van innovatie en de nieuwste technologieën om afval om te zetten in bruikbare materialen, zoals papier, metaal, plastic, glas, hout, bouwmaterialen, compost en energie, en heeft ruim 6.500 werknemers in 162 vestigingen in zes landen in Europa en het Verenigd Koninkrijk. Renewi is marktleider in de Benelux en een regionale Europese leider op het gebied van recycling.

 

Bezoek onze website voor meer informatie.