Wethouder Kuster op bezoek in Silvolde

10 juni 2016

Zelfs Wethouder Kuster is "Trots op Silvolde!"
Lees zijn column in de Gelderse Post van week 23 of hier op onze website.
"Trots op Silvolde!"

Zoals u waarschijnlijk al weet of hebt gezien, is Silvolde flink ‘aan de Slag’ met de herinrichting van hun dorpscentrum. Kort geleden was ik er op werkbezoek. Enthousiaste leden van Silvolds Belang, het bouwteam, ondernemers en vrijwilligers lieten vol trots zien wat er inmiddels al is gerealiseerd.

Tijdens onze wandeling door het centrum zag ik dat de contouren van het plan steeds duidelijker vorm beginnen te krijgen. De opgeknapte Marktstraat en de omgeving van de protestantse kerk zien er weer prachtig uit.  Vol enthousiasme vertelde men hoe de plannen voor het marktplein en rondom de Mauritiuskerk worden opgepakt. Maar wat maakt dit plan nu zo uniek?

Silvolde beschikt over een groot netwerk van betrokken mensen, die hun kennis, kunde en veel vrije tijd willen steken in het gemeenschappelijk belang. Ook het doorzettingsvermogen van de inwoners van Silvolde is bewonderenswaardig, gezien de lange tijd van voorbereidende gesprekken over nut en noodzaak van een nieuw centrum.

Dit heeft uiteindelijk geleid tot een uniek samenwerkingsverband tussen inwoners van Silvolde, de uitvoerder en de gemeente. Samen vormen zij het bouwteam dat de regie heeft over het gehele plan. Dit betekent dat het centrumplan binnen het beschikbare budget moet worden uitgevoerd en dat knelpuntjes zelf opgelost moeten worden. Door de grote betrokkenheid, creativiteit en door zelf de handen uit de mouwen te steken, is dit tot nu toe nog steeds gelukt.
Na afloop van de rondleiding was er voor mij maar één conclusie mogelijk: de inwoners van Silvolde kunnen trots zijn op wat er tot nu toe gepresteerd is. Een voorbeeld voor andere woonkernen die hun centrum willen opknappen!

Wethouder Bert Kuster