Vacature Senior Stedenbouwkundig/Landschappelijk ontwerper

Buro Ontwerp & Omgeving (BOO) is per direct op zoek naar een senior ontwerper (stedenbouwkundig en/of landschap) met ontwerpkwaliteiten en vaardigheden op het gebied van visualisatie en presentatie technieken.  Je werkzaamheden bestaan uit het zelfstandig uitwerken van ontwerpen, tekeningen en rapportages. Je zal daarnaast zelfstandig klantcontacten en –relaties onderhouden. Wij bieden een creatieve en verantwoordelijke functie in een uitdagende en dynamische omgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. 

Eigenschappen

 • Je opleidingsniveau is minimaal HBO
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als Stedenbouwkundig/Landschappelijk ontwerper

Competenties

 • sterke affiniteit met ontwerpopgaven op zowel stedenbouwkundig en landschappelijk gebied.
 • een overtuigende portfolio waarbij de nadruk ligt op het raakvlak tussen stedenbouw en landschap.
 • ervaring met het zelfstandig opereren als ontwerper in complexe projecten.
 • goede communicatieve vaardigheden zowel in de bureauomgeving als daarbuiten, in de omgang met opdrachtgevers en als onderdeel van een interdisciplinair ontwerpteam.
 • passie voor het vak en een positieve instelling. Je bent creatief, getalenteerd en ambitieus, met persoonlijke interesse voor het bijhouden van en mengen in actuele vakinhoudelijke discussies.
 • uitstekende visuele verbeeldingskracht waaronder gedegen beheersing van Autocad, Sketchup, Photoshop, Illustrator en Indesign.
 • goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • een actuele kennis van het vakgebied en de wettelijke kaders.
 • een grote mate van zelfstandigheid met het vermogen om in teamverband te kunnen opereren.
 • Je hebt een resultaatgerichte instelling en weet te opereren in een spanningsveld tussen beleid en uitvoering

Wij zijn Buro Ontwerp & Omgeving!

Wij onder­scheiden ons van andere ruimtelijke adviesbureaus door onze focus op de integrale benadering van elk project. Dankzij deze integrale benadering, waarin elke fase van het plan op een natuurlijke wijze in de volgende fase overloopt, zorgen we voor een beheersbare planning en begroting van projecten.

Wij zien een ruimtelijke ontwikkelingen namelijk niet als een verzameling van losse producten, maar als een proces met meerdere fases. Wij adviseren van de eerste gedachten tot de daadwerkelijke realisatie in het veld aan de hand van vier disciplines: milieuonderzoek (wij onderzoeken de haalbaarheid), ontwerp (we creëren de nieuwe werkelijkheid), juridisch (we maken de plannen juridisch mogelijk) en projectleiding (we coördineren de werkzaamheden in het veld).

Wij zijn voor onze organisatie altijd op zoek naar enthousiaste mensen die het als een uitdaging zien om onze klanten te begeleiden bij ruimtelijke ontwikkelingen en die inzien dat het proces om te komen tot en de wijze waarop, vaak vele malen belangrijker is dan de afzonderlijke onderdelen binnen dit proces. Mensen die willen werken aan een daadwerkelijk resultaat in plaats van de conclusie in een rapport. Kortom die daadwerkelijke verandering in de ruimte.